Zo maak je de perfecte biscuittaart

Bakken is voor veel mensen een hobby waar ze hun creativiteit in kwijt kunnen. Het bakken van de perfecte taart kan nogal wat moeite kosten. Het is belangrijk om eerst te beslissen wat voor taart je gaat bakken: monchou, biscuit of een appeltaart. Een biscuittaart vormt vaak een mooie basis wanneer je een taart wil vullen of wilt versieren. Een taart met biscuit als basis ziet er al snel indrukwekkend uit. In dit artikel zullen we al onze tips delen, zodat jij de lekkerste biscuittaart kunt bakken.

De eerste stappen

Een overheerlijke biscuittaart creëren begint natuurlijk bij het beslag. Maak je geen zorgen, er zijn voldoende taartmixen verkrijgbaar die je hiervoor kunt gebruiken. Het is van belang om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten (eieren, water, etc.) op kamertemperatuur zijn. Daarnaast dien je ervoor te zorgen dat je het beslag minimaal vijf minuten luchtig klopt. Hoe luchtiger het beslag, hoe hoger je taart wordt.

Bakken en afkoelen

Wanneer je een biscuittaart bakt is het belangrijk om de instructies te volgen op de verpakking van de taartmix. Hier staat niet enkel op hoe het beslag dient te worden voorbereid, maar ook hoe lang en op welke temperatuur de taart in de oven moet! Wanneer de taart uit de oven is, wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk vullen en decoreren! Je moet echter even wachten. Het biscuit moet eerst nog afkoelen zonder springvorm op een taartrooster. Hoe langer je de taart laat afkoelen, hoe beter deze later te verwerken is. Laat de taart daarom ook op z’n minst twee uur afkoelen.

De vulling en decoratie

Nadat de taart volledig is afgekoeld, kan de taart in verschillende lagen worden gesneden. De hoeveelheid lagen is natuurlijk afhankelijk van het aantal vullingen dat je in je taart wilt. Je kunt een biscuittaart vullen met van alles en nog wat: jam, botercrème, bavarois en hazelnootpasta. Het is vooral leuk om verschillende smaken met elkaar te combineren. Ook kun je extra elementen toevoegen aan de vulling, denk aan stukjes oreo, kleingesneden fruit of nootjes. Op deze manier kun je je taart volledig aanpassen aan jouw voorkeur! Na het vullen is het tijd voor de decoratie! Net als bij het vullen van de taart kun je zelf kiezen hoe je dit doet. Ga jij voor marsepein of fondant of kies je ervoor om de taart te bedekken met een zijdezachte crème laag en fruit? In elk geval zal de taart er vast prachtig uit komen te zien.

Het bakken van een biscuittaart hoeft niet moeilijk te zijn, zeker niet als je een mix gebruikt. Gebruik je creativiteit tijdens het vullen en decoreren van de taart. Jouw baksel zal je vrienden en familie op stelten doen staan. Wordt jij de bakker van de familie of vriendengroep?

Black Friday Deals: tot €263,95 korting

De beste Black Friday Deals automatisch in jouw inbox?

 

Mis nooit meer een deal en schrijf je in!

Gefeliciteerd, je mist nooit meer een Black Friday deal!